Back-up Online


Met MBD Back-up Online hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het back-uppen van uw data.

Online back-up is de manier om overal ter wereld veilig over uw bestanden te kunnen beschikken. Van één pc tot een totale bedrijfsoplossing. Met onze volledig automatische Back-up Online diensten bent u zeker van uw zaak!

Mijn gegevens staan al in de (Microsoft 365) cloud. Moet ik dan ook nog een backup maken?

Het antwoord is “Ja”.
Alle cloud opslag diensten geven garantie op de beschikbaarheid van hun dienst(en) maar NIET op de inhoudelijke data die in hun cloud worden opgeslagen.
VOORBEELD: Een van uw medewerkers verwijderd of veranderd (per ongeluk) een belangrijk Excel document vol met complexe formules en verwijzingen. Dit kan meestal alleen vanuit van een back-up hersteld worden.

Zijn mijn gegevens wel veilig online?

Alle bestanden worden, alvorens ze het internet overgaan, eerst versleuteld en dan pas verstuurd. Dit gebeurt met de Advanced Encryption Standard (AES)* met een door u gekozen wachtwoord. Uw gegevens worden via een beveiligde SSL verbinding verzonden naar onze data centers.

*) AES is een subset van het Reijndael-algoritme waarbij de blokgrootte 128-bits is en de sleutel 128-, 192- of 256-bits. Reijndael kan elke blokgrootte en alle sleutels aan die een veelvoud zijn van 32-bit met een minimum van 128-bit en een maximum van 256-bit.

Uw gegevens worden op een door u bepaald tijdstip volledig automatisch geback-upt

De geavanceerde back-up software is beschikbaar voor zowel een alleen staande PC, als voor uw server(s) en wordt zo ingesteld dat de back-ups gemaakt worden op een tijdstip dat u daar het minste overlast van heeft. Over het algemeen wordt gekozen voor de nachtelijke uren.

Het back-up proces verloopt volledig automatisch en u ontvangt dagelijks of na elke back-up actie een uitgebreide rapportage per e-mail, waarin u direct wordt geïnformeerd over eventuele fouten of gemiste back-ups.

Geavanceerde mogelijkheden voor bedrijfsnetwerken, databases (SQL en Oracle), Exchange mail servers e.d.

MBD Back-up Online heeft voor elke (bedrijfs)situatie een professionele en volledig automatische backup oplossing.
Er zijn verschillende modules beschikbaar voor:

  • Microsoft 365 SharePoint OneDrive en Mail
  • On-premis Servers
  • Microsoft SQL Server
  • MySQL
  • Oracle
  • Microsoft Server Volume Shadow Copy
  • Microsoft Server Systemstate
  • Virtual Machine backup (HyperV & VMWare)

Hoe weet u dat uw back-up goed werkt?

U ontvangt dagelijks of na elke uitgevoerde back-up actie een uitgebreide rapportage per e-mail. Om er echter zeker van te zijn dat hetgeen dat wordt geback-upt ook het goede is adviseren wij om regelmatig bij wijze van test ge-restored.

Als aanvulling op de online back-up dienst biedt MBD Automatisering een monitoring, controle en onderhoudscontract. Wij controleren dagelijks uw back-up rapportage en nemen actie bij storingen of mislukken van back-ups. Tevens controleren wij periodiek uw back-ups door deze (gedeeltelijk) te restoren en te controleren op bruikbaarheid.